Zomaar een moment bij SWB

Welkom in Brummen Almaz!

January 25, 2017

Ze komt uit Eritrea, is 20 jaar oud en gaat vanaf februari op de Bozem in Brummen wonen.

 

Almaz heeft hiervoor in het Asielzoekers Centrum in Zweeloo gewoond  en is blij dat ze eindelijk een eigen plek heeft gekregen. Helemaal alleen hoeft ze het allemaal niet te regelen. Vanuit Stichting Welzijn Brummen ben ik betrokken bij haar huisvesting en maatschappelijke begeleiding. Belangrijker nog is de vrijwillige hulp die ze krijgt van Samuel. Samuel woont al geruime tijd in Brummen en spreekt al behoorlijk Nederlands. Het verbaast me steeds vaker hoe snel inburgeraars eigenlijk Nederlands kunnen spreken.

Samuel kan ik ‘altijd’ bellen, tenminste als hij zelf niet naar school hoeft. Dat is fijn, want communiceren in de Eritrese taal (Tigrinye)  is voor mij niet te doen. Zo was Samuel er ook bij de bezichtiging van de woning van Almaz en kon hij het hele gesprek vertalen.

Behalve deze praktische ondersteuning is het voor Almaz fijn te weten dat er iemand in haar buurt is die haar taal spreekt, letterlijk en figuurlijk en die haar kan ondersteunen bij de start van haar nieuwe Brummense leven.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Welkom in Brummen Almaz!

January 25, 2017

1/1
Please reload

Recente berichten

January 25, 2017

Please reload

Archief
Please reload

VOLG ONS

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

MAANDAG-VRIJDAG

08:30 - 22:30 

op feestdagen zijn we gesloten

Geef hier je mail-adres

LOCATIES

Vestiging Eerbeek:

 

Tjark Riks Centrum
Derickxkamp 2a

6961 DL  EERBEEK

Vestiging Brummen:

Plein 5  
Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE  BRUMMEN

Voor beide vestigingen

TELEFOONNUMMER

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

E-MAIL

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC  BRUMMEN