STUDIO ACTIEF

Soms moeite de dag door te komen

Herken je dit? Dan is groepsbegeleiding op het dagactiviteitencentrum misschien iets voor jou. In groepen van maximaal twaalf personen doen we activiteiten naar ieders wens. Bijvoorbeeld geheugentraining, creatief bezig zijn, gezelschapspellen, muziek maken, meer bewegen voor ouderen en ook koken en bakken.

 

Je kunt hier jezelf zijn, anderen ontmoeten en je mogelijkheden en vaardigheden op peil houden of uitbreiden. We besteden veel aandacht aan het er met zijn allen een gezellige dag van maken. Op individueel niveau wordt met elke deelnemers afgestemd wat nodig en wat wenselijk is. Tussen de middag wordt er warm gegeten (voor deze maaltijd betaal je €3,50), daarna wordt er even gerust. De middag wordt vervolgd door met elkaar koffie of thee te drinken en nog een activiteit te doen.

Veel inwoners binnen de gemeente Brummen zijn volop actief. Ook veel senioren ondernemen nog van alles. Er zijn echter ook mensen die wat meer moeite hebben de dag door te komen. Bijvoorbeeld omdat ze zich lusteloos of depressief voelen of na een gebeurtenis, zoals een infarct, of het overlijden van de partner. Dat kan hen 'zomaar' overvallen. Dan kan het fijn zijn dat er enige dagstructuur en afleiding geboden wordt. Ook kan het ter ontlasting van de mantelzorger dienen als een partner of familielid deel kan nemen aan het dagactiviteitencentrum. Zodat deze de zorg beter vol kan houden.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

Studio Actief biedt haar diensten aan voor mensen met PGB of een Dienstverleningsopdracht. Dit kun je aanvragen bij het Team voor Elkaar. Voor deelname betaal je een eigen bijdrage. De hoogte er van hangt af van je inkomen. Het vervoer kan in overleg met jou geregeld worden.

Waar en wanneer?

De groepsbegeleiding vindt plaats op het Dagactiviteitencentrum in het Tjark Riks Centrum te Eerbeek. Het hele jaar door, elke werkdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie

Als je meer hierover wilt weten, of een vraag hebt, kunt je bellen of mailen naar Stichting Welzijn Brummen.  Of op het spreekuur van het Team voor Elkaar binnen lopen.

VOLG ONS

ONZE NIEUWSBRIEF ONTVANGEN?

OPENINGSTIJDEN

Voor beide vestigingen

MAANDAG-VRIJDAG

08:30 - 22:30 

op feestdagen zijn we gesloten

Geef hier je mail-adres

LOCATIES

Vestiging Eerbeek:

 

Tjark Riks Centrum
Derickxkamp 2a

6961 DL  EERBEEK

Vestiging Brummen:

Plein 5  
Graaf van Limburg Stirumplein 5

6971 CE  BRUMMEN

Voor beide vestigingen

TELEFOONNUMMER

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

E-MAIL

POSTADRES

Postbus 141

6970 AC  BRUMMEN